Slusari, după ce Comisia de anchetă l-a audiat pe Veaceslav Platon: „Ne-a povestit un episod inedit pentru noi, despre tranzacţii din 2011 şi din 2013”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară l-au audiat în penitenciar joi, 1 august, timp de trei ore, pe omul de afaceri Veaceslav Platon. Acesta a povestit despre mai multe tranzacţii care s-au făcut la cele trei bănci falimentare şi a oferit comisiei documente confirmative, scrie TV8.

„El ne-a oferit documente azi, pe care le avea la el. A spus că nu le-a dat încă la nimeni. Ne-a povestit un episod inedit pentru noi, despre tranzacţii din 2011 şi din 2013. La noi era tot timpul impresia că acolo este implicat Şor şi Filat, care au cumpărat acţiunile BEM de la Platon şi mai departe s-a pornit tot. Acum el afirmă că în aceste tranzacţii a fost implicat Plahotniuc şi el a fost beneficiarul final al acţiunilor ce formal au mers de la Platon la Şor. Partea bună a banilor a mers către Plahotniuc şi asta este ceva ce nimeni nu a ştiut. Niciodată nu am avut această ipoteză. Dar e nevoie de probat afirmaţiile dânsului”, a declarat Alexandru Slusari pentru TV8.md.

Preşedintele Comisiei de anchetă spune că ştie de unde ar putea lua documente confirmative despre acele tranzacţii şi va încerca în scurt timp să le obţină.

Membrii comisiei planifică încă o vizită în penitenciar la Veaceslav Platon, pentru că acesta are multe de spus. „Pe 13-14 august urmează a doua rundă de audieri cu Platon”, a precizat Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite