Sergiu Mocanu: Şalaru, dacă nu fură ceva într-o zi, nu poate dormi noaptea. Era pe lângă Plahotniuc prin 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, vine cu noi acuzaţii la adresa lui Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării şi actualul preşedinte executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN). Mocanu susţine că este imposibil să schimbi denumirea de partid, din partidul „Dreapta” în PUN, într-un termen atât de restrâns în care ar fi făcut-o Şalaru, fără a avea sprijinul lui Vlad Plahotniuc.

„Şalaru dacă nu fură ceva într-o zi, nu poate dormi noaptea. Şalaru era pe lângă Plahotniuc încă în 2005. Cred că era mai demult, dar eu l-am văzut lângă Plahotniuc în 2005”, a afirmat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii sale pe Youtube de miercuri, 29 iunie.

Politicianul susţine că „Şalaru este cel care a finanţat partidul lui Ghimpu”, iar liberalul nu-l atacă pe acesta deoarece se teme să se certe cu dânsul, pentru că „Şalaru e mai apropiat de Plahotniuc decât el şi întotdeauna aşa a fost”. 

„Şalaru a fost pus la ministerul Transporturilor să mulgă „Calea Ferată”, Aeroportul Internaţional Chişinău. Să le mulgă pe toate şi să aducă bani la partid, de atâta stă cu pieptul deschis în faţa lui Ghimpu, pentru că el a fost cel cu sacul cu bani, care a convertit idealul românesc în bani, nu numai pentru partidul lui Ghimpu, dar şi pentru buzunarul lui Ghimpu şi al lui. El niciodată nu a rămas în pierderi”, a adăugat Mocanu.

De asemenea, liderul Antimafie l-a îndemnat pe Traian Băsescu, care este preşedinte de onoare al PUN, să se retragă din această formaţiune.

Într-o postare pe Facebook din 27 iunie, Anatol Şalaru a negat acuzaţiile care i se aduc, referitor la faptul că ar fi un apropiat al lui Vlad Plahotniuc.

„Încă de când mi-am anunţat intenţia de a crea Partidul Unităţii Naţionale am fost pus ba în buzunarul guvernării, ba în buzunarul lui Plahotniuc. Atât eu cât şi colegii mei am fost ostracizaţi si acuzaţi de toate relele pamântului. Cu atât mai de neînţeles au fost atacurile venite de la oameni care se declară români şi unionişti. Congresul PUN sper că a lămurit direcţia în care mergem şi cu cine suntem”, a menţionat preşedintele executiv al PUN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite