Sergiu Litvinenco: „Mizăm în continuare pe sprijinul României în procesul de reformare a justiţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiţiei din R. Moldova, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul căreia au discutat despre principalele domenii de cooperare, cum ar fi lupta împotriva corupţiei şi reforma sistemului de justiţie.

În cadrul discuţiilor, Sergiu Litvinenco a făcut o trecere în revistă a principalelor acţiuni realizate de la preluarea mandatului de ministru şi a prezentat priorităţile ministerului în domeniul justiţiei, printre care verificarea integrităţii candidaţilor la funcţiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii şi Consiliului Superior al Procurorilor (pre-vetting), evaluarea externă a judecătorilor şi procurorilor, dar şi reforma procuraturii.

În context, ministrul Justiţiei a vorbit şi despre posibilitatea de a colabora cu experţi care au fost implicaţi în reforma justiţiei din România şi au pus la punct un sistem funcţional de luptă cu corupţia. „Mizăm în continuare pe sprijinul României în procesul de reformare a justiţiei. Am urmărit rezultatele pe care le are în consolidarea instituţiilor anticorupţie şi reiterez interesul nostru de a prelua bunele practici, în special în domeniul combaterii corupţiei”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

La rândul său, ambasadorul Daniel Ioniţă a afirmat că atât România, cât şi Uniunea Europeană îşi doresc să susţină reforma justiţiei din ţara noastră, pentru a asigura independenţa sistemului de drept şi a creşte gradul de încredere a cetăţenilor în justiţie şi în instituţiile statului. Diplomatul român a reiterat că Republica Moldova este o prioritate pentru România şi va continua să susţină parcursul său european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite