Republica Moldova are în premieră ataşat militar în Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitalie Micov

În premieră, Republica Moldova are ataşat militar în Canada, deşi colaborarea Armatei Naţionale cu Forţele Armate canadiene a fost iniţiată încă în 1996. Ataşatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonelul Vitalie Micov, desemnat în această funcţie în octombrie 2018, a fost acreditat, prin cumul, ataşat militar în Canada, transmite IPN.

Astfel, colonelului Vitalie Micov îi revine responsabilitatea să asigurare cooperarea eficientă dintre structurile de apărare moldovene şi canadiene, să identifice noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţire a parteneriatului.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării, imediat după ceremonia de acreditare la Ottawa, diplomatul militar a avut o serie de întrevederi cu oficiali din cadrul Departamentului canadian al Apărării. Discuţiile au avut ca scop identificarea unor proiecte de cooperare bilaterală, inclusiv în contextul reformelor iniţiate în Armata Naţională a Republicii Moldova.

În anii trecuţi, sprijinul Canadei pentru Republica Moldova a inclus, între altele, o donaţie sub formă de echipament pentru geniştii Armatei Naţionale. Costumele de protecţie oferite de partea canadiană sunt utilizate de geniştii militari în cadrul misiunilor de deminare pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Până a deveni ataşat militar, colonelul Vitalie Micov, cu studii militare făcute inclusiv în SUA, a activat în structurile de comandă ale Armatei Naţionale. Potrivit informaţiilor furnizate de Serviciul de presă al Ministerului Apărării încă în martie 2018, în cadrul unei întrevederi la Chişinău, ministrul apărării, Eugen Sturza, şi ambasadorul canadian în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Kevin Hamilton, au constatat necesitatea extinderii parteneriatului militar moldo-canadian.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite