Renato Usatîi: Plecarea lui Pârlog de la SIS înseamnă că problemele lui Vlad Plahotniuc cu justiţia sunt foarte grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Plecarea lui Vitalie Pârlog din funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate ar însemna că problemele liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, cu justiţia sunt foarte grave. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Înţeleg că plecarea lui Pârlog de la SIS ar însemna că problemele lui Vladimir Plahotniuc cu justiţia în mai multe state din UE sunt foarte grave. Astăzi Pârlog are de muncit foarte mult pentru că el a fost trimis în această funcţie ca să-şi apere şi să-şi protejeze stăpânul”, a declarat Renato Usatîi.

El susţine că Vitalie Pârlog nici nu a plecat din INTERPOL pe parcursul perioadei cât a fost director la SIS. Potrivit lui, numele Vitalie Pârlog este tot mai mult legat de preşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ceea ce ar fi inadmisibil pentru INTERPOL. 

Liderul PN consideră că este o probă clară faptul că Vitalie Pârlog este controlat de PDM din moment ce a fost înaintat şef la SIS de către democraţi şi a fost susţinut de majoritatea parlamentară care aparţine tot PDM.

Comentatorul politic Victor Ciobanu afirmă că dacă demisia lui Vitalie Pârlog este analizată doar din perspectiva declaraţiei lui, atunci aceasta înseamnă că s-a produs o fisură în cadrul guvernării.

„Eu bănuiesc că problemele guvernării de la Chişinău se multiplică şi cred că mulţi deja înţeleg că această guvernare merge spre un final nu prea frumos pentru ea”, spune Victor Ciobanu.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Vitalie Pârlog, a depus cerere de demisie la secretariatul Parlamentului marţi, 20 februarie. El a fost numit de Parlament în funcţia de director al SIS pentru o perioadă de cinci ani, pe 21 decembrie 2017.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite