Preşedintele PPE Wilfried Martens: „Moldova mai are multe de realizat şi criza politică a demonstrat acest lucru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PPE
Wilfried Martens FOTO: Adevărul
Preşedintele PPE Wilfried Martens FOTO: Adevărul

Aflat în vizită la Chişinău cu ocazia celui de-al III-lea Summit al Partidului Popular European, preşedintele PPE Wilfried Martens a declarat că Moldova are şanse să facă parte din familia europeană, dar că mai avem multe de făcut.

În cadrul vizitei sale în Republic Moldova, preşedintele PPE s-a întâlnit cu liderul PLDM. „Am discutat despre ultima criză, dar ne-am axat pe acţiuni de viitor, care vizează reformarea. Alt subiect a fost Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, importanţ pentru Republica Moldova, deoarece acesta urmează să ancoreze ţara noastră în procesul de integrare europeană, pentru a pune capăt oscilaţiilor pe care le-am trăit în ultimii 20 de ani. Summitul de azi joacă un rol important în contextul Summit-ului de la Vilnius. Este prima acţiune serioasă de pregătire“, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PPE Wilfried Martens a lăudat PLDM-ul, dar nu a ezitat să vorbească despre restanţele ţării noastre. „Mai avem foarte multe de realizat şi criza politică de la începutul anului a arătat acest lucru, cât e de şubred acest edificiu pe care l-aţi construit. Încă o dată aminteşte despre responsabilitate, de care a dat dovadă Vlad Filat, ceea ce a permis să se iasă din criză şi acest lucru constituie un contrast dintre ceea ce se petrece în alte ţări din cadrul Parteneriatului Estic“, a menţionat preşedintele PPE.

“PPE va fi alături de PLDM, de preşedintele Vlad Filat şi de premierul Iurie Leancă, ca să-i încurajeze să ducă la bun sfârşit reformele care sunt indispenabile, dar care vor garanta viitorul european al Moldovei. E clar că  Moldova joacă rolul unei forţe motrice în dezvoltarea Parteneriatului Estic“,a  mai declarat Wilfried Martens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite