Premierul Republicii Moldova la Euronews: „Moldova poate aduce mai multe beneficii Uniunii Europene şi nu mă refer doar la vin de înaltă calitate sau la bucate gustoase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Iurie Leancă, la Euronews FOTO: Captură euronews
Premierul Iurie Leancă, la Euronews FOTO: Captură euronews

În cadrul interviului pentru Euronews, Iurie Leancă a vorbit despre manifestaţia pro-Europa, de duminică, dar şi despre mesajele transmise Federaţiei Ruse şi Bruxelles-ului.

„Scopul evenimentului organizat de către partidele din coaliţia de guvernare a fost de a transmite un mesaj foarte clar Bruxelles-ului, dar şi societăţii civile şi opoziţie din Republica Moldova că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova înţelege foarte bine că nu există o alternativă pentru dezvoltarea ţării decât cea de integrare în UE, că ne propunem să construim la noi acasă o democraţie funcţională şi să urmăm calea de integrare europeană”, a declarat Iurie Leancă pentru Euronews.

Premierul a vorbit şi despre mesajul transmis Federaţiei Ruse. „Nu cred că alegerea noastră poate afecta relaţiile noastre cu Estul sau cu Vestul. Mai mult, din transformarea Republicii Moldova într-o ţară stabilă şi previzibilă vor avea de beneficiat atât prietenii din Vest cât şi cei din Vest“, a accentuat Iurie Leancă.

Totodată, Iurie Leancă a menţionat că pe urma integrării europene a Republicii Moldova şi Uniunea Europeană ar putea obţine beneficii. „Moldova poate aduce mai multe beneficii Uniunii Europene. Şi aici nu mă refer doar la vin de înaltă calitate sau la bucate gustoase. Prin colaborare, putem extinde aria de prosperitate şi stabilitate caracteristice UE până în sud-estul Europei“, a mai spus Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite