Premierul francez Manuel Valls către Iurie Leancă: „Contaţi pe noi, contaţi pe mine şi vom reuşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierii moldovean şi francez, la Paris FOTO: gov.md
Premierii moldovean şi francez, la Paris FOTO: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă şi-a încheiat vizita de două zile la Paris cu o întrevedere cu omologul său francez, Manuel Valls.

Şeful Executivului de la Chişinău i-a declarat că integrarea europeană este singura modalitate de a moderniza ţara şi că pentru Republica Moldova nu există o altă cale. Premierul i-a mulţumit lui Manuel Valls că a susţinut eliminarea vizelor europene pentru moldoveni, în calitatea sa de fost ministru de Interne.

La rândul său, premierul francez şi-a confirmat disponibilitatea să vină la Chişinău, însoţit de o misiune a oamenilor de afaceri şi a subliniat importanţa investiţiilor în sursele de energie regenerabilă.

„Franţa este foarte atentă la situaţia din Moldova şi, bineînţeles, este de partea voastră. Suntem dornici să dezvoltăm relaţiile bilaterale, în special pe dimensiunea europeană“, a declarat prim-ministrul francez, Manuel Valls.

Cei doi şefi de Guvern au menţionat că o componentă importantă a dialogului cu Uniunea Europeană, care ar putea deschide şi noi oportunităţi pentru cooperarea cu Franţa, este asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova, în special prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale şi energie electrică. Iurie Leancă şi Manuel Valls s-au referit şi la importanţa promovării francofoniei, inclusiv prin intermediul unei Şcoli franceze care sa fie deschisă la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite