PPDA le solicită autorităţilor ca strada Academiei să fie redenumită în strada Alexandru Moşanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

După ce liderul PAS, Maia Sandu, a făcut un apel public prin care solicita ca strada Serghei Lazo din Chişinău să fie redenumită în strada Alexandru Moşanu, reprezentanţii PPDA vin cu o iniţiativă similară, însă formaţiunea condusă de către Andrei Năstase propune ca strada Academiei să fie redenumită în strada ce-i va purta numele primului preşedinte al Parlamentului.

„Alexandru Moşanu a fost condus pe ultimul drum. A plecat dintre noi un veritabil bărbat al neamului, un Om al cetăţii, o conştiinţă pură, dedicată valorilor naţionale perene, fără de care viitorul Republicii Moldova ar fi compromis”, se arată într-un comunicat de presă al PPDA. 

Conducerea formaţiunii afirmă că plecarea lui Alexandru Moşanu la cele eterne „este un motiv de tristeţe, dar şi o reamintire a misiunii pe care trebuie s-o îndeplinim”. 

„Nu avem dreptul moral să abandonăm stindardul dus cu atâta demnitate de Alexandru Moşanu pe parcursul întregii sale vieţi. Nu avem dreptul moral să lăsăm în umbra timpului unul dintre cele mai reprezentative nume din istoria contemporană a Republicii Moldova, unul dintre părinţii fondatori ai acestui stat”, subliniază reprezentanţii PPDA.

În această ordine de idei, aceştia solicită autorităţilor centrale „să înveşnicească numele lui Alexandru Moşanu, inclusiv prin conferirea numelui Domniei Sale unei instituţii de învăţământ”. 

„De asemenea, facem apel către autorităţile municipale să denumească o stradă centrală din Chişinău în numele lui Alexandru Moşanu, eventual actuala Strada Academiei, pe care zeci de ani şi-a avut domiciliul regretatul savant şi Om politic”, se precizează în document.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite