PLDM, PD şi PL au început lucrul asupra acordului politic al viitoarei coaliţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Fusu face parte din grupul de lucru al PL. FOTO: Adevarul
Corina Fusu face parte din grupul de lucru al PL. FOTO: Adevarul

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Corina Fusu, susţine că la baza acordului politic pentru formarea coaliţiei de guvernământ şi la baza programului de guvernare, proiectele căror urmează a fi elaborate de către grupurile de experţi, va sta în mod prioritar Acordul de Asociere şi alte recomandări venite din partea partenerilor europeni.

Fusu a declarat după şedinţa grupurilor de lucru, PLDM, PD PL că este important să se ţină cont de acele reforme pe care le solicită partenerii străini, pentru ca odată cu implementarea lor să se reuşească deblocarea finanţărilor către Republica Moldova, transmite IPN.

Deputatul liberal a mai spus că în cadrul şedinţei de marţi, 14 iunie, au fost discutate mai mult aspecte generaliste. „Ne-am propus ca până la sfârşitul acestei săptămâni să venim cu două proiecte de documente – acordul politic şi programul de guvernare. Fiecare componentă va veni cu propunerile sale şi la sfârşit de săptămână vom conveni care este documentul pe care îl vom propune negociatorilor”, a declarat liberala.

Grupurile de lucru care urmează să elaboreze proiectul acordului politic de formare a alianţei de guvernare, dar şi proiectul programului Guvernului, şi-au început activitatea marţi, 14 iulie. La o înţelegere în acest sens au ajuns liderii Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat şi a Partidului Liberal, în cadrul negocierilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite