Pirkka Tapiola, decorat cu „Ordinul de Onoare” de Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, care îşi încheie mandatul de activitate, a fost decorat miercuri, 16 august, cu distincţia „Ordinul de Onoare”.

Preşedintele Igor Dodon menţionează că distincţia a fost acordată în semn de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de punere în aplicare a reformelor, pentru eforturile susţinute în promovarea valorilor democratice şi activitate intensă în vederea sporirii prestigiului ţării pe arena internaţională, transmite IPN.

Cei doi oficial au avut miercuri, 16 august, o întrevedere. „Am mulţumit diplomatului pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum şi pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, iniţiate cu suportul personal al domnului ambasador. De asemenea, am menţionat că domnul Tapiola este unul din ambasadorii care a încercat şi i-a reuşit să excludă geopoliticul din relaţiile noastre. Anume dumnealui, în anul 2015 a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme şi nu pe lozinci”, a scris şeful statului pe Facebook.

Igor Dodon i-a urat succes oficialului european în noua sa funcţie de şef al Delegaţiei UE în Bangkok, Thailanda. Preşedintele şi-a exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador al UE, dinamica pozitivă a relaţiilor de colaborare va continua.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite