PDM anunţă pachetul de iniţiative care să stea la baza negocierilor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat insistă pe mai multe iniţiative legislative, sub forma unui „Pachet social pentru Moldova”, care să stea la baza negocierilor politice pentru formarea viitoarei majorităţi parlamentare şi a Guvernului. Despre aceasta a anunţat prim-vicepreşedintele PDM, premierul Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă, susţinut după şedinţa săptămânală a partidului, transmite IPN.

Potrivit premierului, pachetul de iniţiative urmează să stea şi la baza activităţii PDM în perioada imediat următoare. „Suntem gata să discutăm acest „Pachet social pentru Moldova” cu partidele interesate să participe la implementarea lui. Credem însă că este vital ca această stare de neclaritate politică să ia sfârşit cât mai repede, toate partidele să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate faţă de cetăţeni, să dialogheze pe temele prioritare pentru ei şi să muncească pentru a le face viaţa mai bună”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a declarat că printre iniţiativele incluse în „Pachetul social pentru Moldova” se regăsesc facilităţi pentru procurarea locuinţelor, cum ar fi  Programul „Prima Casă – 4”, destinat pentru cei din sectorul privat. De asemenea, este vorba despre mai multe majorări de alocaţii, cum ar fi alocaţia la naşterea copilului, care să crească  de la 6 303 până la 10000 de lei. În pachet se regăsesc şi proiecte de infrastructură. Printre ele – Programul „Drumuri bune 2”, dar şi programe de construcţie a sistemului de canalizare, apeduct etc.

Pavel Filip a mai spus că „PDM îşi va intensifica în perioada următoare eforturile pentru a identifica partenerul politic care să ajute Moldova să nu intre într-o criză politică şi socială de durată”.

În debutul briefingului, purtătorul e cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a precizat că atât premierul, cât şi miniştrii care au fost aleşi în funcţia de deputat urmează să-şi exercite atribuţiile până la depunerea jurământului de către noul cabinet de miniştri. Vitalie Gamurari a făcut referire în acest sens la o hotărâre a Curţii Constituţionale din  anul 2015.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite