Pavel Filip: Moldova este interesată să preia experienţei Macedoniei în procesul de integrare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova este interesată să preia experienţei Macedoniei în procesul de integrare europeană, în special, în contextul lansării Strategiei UE pentru Balcanii de Vest. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip la întrevederea cu preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, aflat în vizită oficială în Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Preşedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, a confirmat disponibilitatea de a împărtăşi din experienţa ţării sale în parcurgerea drumului de aderare la UE, menţionând că Moldova şi Macedonia au multe similitudini: sunt ţări de dimensiuni mici, multietnice şi multiculturale, care trebuie să faţă provocărilor actuale.

Interlocutorii au menţionat cooperarea bună între ţările pe care le reprezintă, cooperare bazată pe încredere şi respect reciproc. „Misiunea noastră este să valorificăm premisele existente pentru dezvoltarea în continuare a parteneriatului moldo – macedonean”, a spus Pavel Filip.

Oficialii au apreciat impactul pozitiv al abolirii reciproce a regimului de vize, fapt care contribuie la aprofundarea relaţiilor bilaterale. Pavel Filip şi Gjorge Ivanov au confirmat deschiderea pentru impulsionarea cooperării comercial-economice, inclusiv prin valorificarea Acordului Central European de Comerţ Liber (CEFTA).

În altă ordine de idei, Pavel Filip l-a felicitat pe Gjorge Ivanov pentru recenta invitaţie de aderare a Macedoniei la blocul NATO, exprimându-şi, totodată, recunoştinţă pentru votul în favoarea Rezoluţiei privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite