Pavel Filip a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Chişinău: Cele două guverne au în faţă multe obiective comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis marţi, 30 ianuarie, un mesaj de felicitare noului premier al României, Vasilica-Viorica Dăncilă, cu prilejul învestirii în funcţie. Tot în acest context, oficialul moldovean a transmis omologului său român şi invitaţia de a efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada apropiată, pentru a purta discuţii privind dezvoltarea dialogului politic şi a cooperării multidimensionale dintre cele două state.

Pavel Filip i-a urat omologului său român succes în exercitarea funcţiei. 

„Sunt sigur că experienţa pe care aţi avut-o în calitate de membru al Parlamentului European va aduce o valoare adăugată şi parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi România”, se menţionează în mesajul semnat de către Filip.

În acelaşi timp, prim-ministrul moldovean a mulţumit României pentru sprijinul acordat în modernizarea ţării noastre, menţionând că de-a lungul timpului Executivul de la Chişinău s-a convins că România este şi va fi întotdeauna cel mai ferm şi dezinteresat susţinător al destinului nostru european. 

Totodată, Pavel Filip a salutat obiectivul Guvernului de la Bucureşti de a intensifica sprijinul acordat Republicii Moldova în parcursul său european.

„Cele două Guverne au în faţă multe obiective comune pe termen scurt şi mediu, interconectarea reţelelor electrice şi de gaze naturale numărându-se printre ele. O astfel de interconectare va fi în măsură să aducă Republica Moldova şi mai aproape de România, de Uniunea Europeană în general”, a declarat Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite