Partidul Democrat nu va participa la referendumul de demitere a primarului de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat nu va participa la referendumul de demitere a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, ce ar urma să aibă loc pe 19 noiembrie. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, într-un briefing de presă marţi, 3 octombrie.

„Această iniţiativă nu este doar a PSRM, dar şi a preşedintelui ţării, domnul Igor Dodon. Iniţiativă care nu are nimic cu doleanţele cetăţenilor, iniţiativă care nu are nimic cu problemele reale ale oraşului Chişinău, iniţiativă care este una strict politic, strict electorală. În contextul dat, PD declară că nu participă la acest referendum nici într-o formă”, a declarat Gamurari.

Amintim că referendumul de demitere a primarului general va avea loc pe 19 noiembrie. Acţiunea respectivă a fost iniţiată de către socialişti, care au şi început colectarea semnăturilor în acest sens, până au dus la bun sfârşit anunţarea propriu-zisă a referendumului de CEC. Până la acest moment, PAS, PPDA, PNL, PUN şi PL au anunţat că vor boicota referendumul, toate formaţiunile afirmând că ar exista o înţelegere între Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc pe seama acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite