O nouă formaţiune politică se pregăteşte să apară pe arena politică din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O formaţiune politică nouă, care cel mai probabil se va numi Mişcarea populară de integrare, se pregăteşte să se lanseze pe arena politică din Moldova. Ion Odainic, inginer şi profesor, membru al grupului de iniţiativă, a comunicat într-o conferinţă de presă la IPN că noua formaţiune îşi propune să schimbe situaţia din ţară, să vină cu o viziune şi o doctrină nouă, cu oameni noi, incoruptibili.

„Din anul 89 încoace, spre regret, intelectualitatea noastră parcă a luat apă în gură. O intelectualitate atât de puternică, după ce se trezise din somnul letargic şi a luptat pentru limbă, pentru independenţă, a intrat apoi într-un alt somn. Iar după 25 de ani de independenţă nu s-a schimbat nimic. Tinerii sunt nevoiţi să plece ca să aibă din ce trăi. Nu mai putem continua aşa”, a spus profesorul.

Ion Odainic a mai spus că 25 de ani în urmă a creat Asociaţia oamenilor de educaţie, cultură, ştiinţă şi artă din Moldova şi acum în baza acestei asociaţii va apărea noua formaţiune politică. Profesorul a făcut apel către cei care doresc schimbe ceva în societate să se alăture proiectului sau să îl susţină cum vor găsi de cuviinţă. „E un drum anevoios, dar trebuie să schimbăm ceva în societate”, a remarcat profesorul.

Valeriu Usatâi, membru al grupului de iniţiativă pentru constituirea formaţiunii, a opinat că o nouă mişcare politică, formată din oameni oneşti, este necesară pentru că situaţia din ţară trebuie schimbată.

Victor Juc, vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, care îi consultă pe cei ce constituie noua formaţiune, a spus că s-ar părea că în Republica Moldova sunt deja multe partide, dar faptul că la scrutinul prezidenţial participă nicio pătrime dintre acestea demonstrează că multe din ele sunt doar pe hârtie. În acest context, apariţia unui partid care să nu fie ancorat unui lider, ci să se axeze pe o echipă, este binevenită. Mişcarea Populară de Integrare va fi un partid de centru-dreapta, cu vădită aspiraţie de integrare europeană şi de apropiere faţă de România.

Deviza noii formaţiuni este: „Din popor, cu poporul şi pentru popor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite