Nicolae Timofti: „AIE trebuie să găsească soluţii pentru depăşirea crizei politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicole Timofti, preşedintele Republicii Moldova FOTO Adevărul
Nicole Timofti, preşedintele Republicii Moldova FOTO Adevărul

Preşedintele Nicolae Timofti i-a atitudine faţă de ultimele neînţelegeri dintre PLDM, pe o parte, PD şi PL, pe de altă parte.

Opinia a fost făcută publică prin intermediul purtătorului de cuvânt al preşedintelui ţării, Vlad Ţurcanu. „O asemenea situaţie este firească pentru o societate democratică. Important este ca interesele politice ale partidelor să fie cât mai aproape de interesele ţării “, se menţionează în comunicat.

Preşedintele speră că raţiunea politică va prevala şi că în curând se va încheia criza politică.

Vlad Ţurcanu a mai menţionat că „confruntările politice în opinia preşedintelui nu trebuie să reprezinte un impediment în calea propăşirii ţării. Obstacolele apărute la răstimpuri trebuie depăşite. Preşedintele consideră că AIE trebuie să găsească soluţii pentru depăşirea acestei situaţii de conflict şi să pună în aplicare proiectele importante pe care le are R. Moldova, mă refer în primul rând la procesele de integrare europeană. Preşedintele nu consideră că nişte alegeri anticipate ar fi favorabile pentru procesele care au început în R. Moldova de câţiva ani, o parte din ele trebuie să se finalizeze în acest an“.

Nicolae Timofti intenţionează să aibă dicuţii cu toţi liderii din AIE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite