Nicolae Timofti califică acţiunile liderilor separatişti de la Tiraspol drept o provocare înaintea Summitului de la Vilnius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sovietul Suprem de la Tiraspol. FOTO Adevărul
Sovietul Suprem de la Tiraspol. FOTO Adevărul

Şeful statului Nicolae Timofti a declarat că nu va recunoaşte „frontiera" trasată de Evgheni Şevciuk. În acelaşi timp, preşedintele crede că acţiunile din ultima perioadă rerpezintă o provocare a aşa-ziselor autorităţi de la Tiraspol, înaintea Summitului de la Vilnius.

„Viceministrul Eugen Carpov ne-a informat despre situaţia la zi şi despre măsurile care sunt întreprinse. Pot să vă asigur că această problemă este permanent în vizorul statului“, a declarat Timofti, după şedinţa Consiliului Superior de Securitate.

În acelaşi timp, directorul Serviciului de Informare şi Securitate, Mihai Balan, cheamă la vigilenţă şi calm. „Autorităţile din Republica Moldova trebuie să fie vigilente şi să păstreze echilibru, pentru a evita o eventuală destabilizare a situaţiei pe Nistru“, a spus Bălan.

Tot astăzi, experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile au lansat un apel către autorităţile de la Chişinău, Tiraspol, Moscova, dar mai ales reprezentanţii Ucrainei şi ai OSCE privind ultimele evenimente din zona de est a Republicii Moldova.

Situaţia în regiune a devenit tensionată după ce liderii separatişi au a stabilit „frontierele“ Transnistriei, incluzând în rmn şi satul Varniţa, care se află sub jurisdicţia Chişinăului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite