Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM şi-a lansat angajamentele pentru următorii patru ani. Maia Sandu: Noi vrem şi putem construi o altfel de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Blocul electoral Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM, formată din Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi membri ai societăţii civile, şi-a prezentant sâmbătă, 3 noiembrie, angajamentele principale pentru următorii patru ani, în cadrul unui eveniment public, transmite IPN.

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM, care va merge în alegeri în această componenţă, promite că veniturile populaţiei vor creşte, iar salariul mediu va ajunge până la 11 mii de lei pe lună. Finanţările pentru instituţiile de învăţământ vor creşte, la fel ca şi salariile cadrelor didactice, astfel fiind stârpite plăţile informale, achitate de părinţi. Cheltuielile oamenilor pentru medicamente vor fi reduse cu 25%, fiind asigurat accesul populaţiei la servicii medicale calitative. În ţară va fi restabilit statul de drept, justiţia, iar cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Totodată, Republica Moldova va îndeplini până în anul 2023 toate condiţiile pentru a solicita să devină membru al Uniunii Europene. 

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că aceste angajamente sunt doar o parte din obiectivele Mişcării, care pot fi realizate prin muncă, transparenţă, cu oameni oneşti şi cu sprijinul partenerilor din UE. 

„Noi vrem şi putem construi o altfel de ţară. O ţară în care nimeni nu îndură foame şi nu îngheaţă de frig, ţară în care părinţii sunt alături de copiii lor, iar copiii au grijă de propriii părinţi, nu de părinţii străini. Ţară în care munca cinstită este preţuită, în care medicii, profesorii sunt respectaţi, iar oamenii sunt sănătoşi şi pregătiţi să facă faţă provocărilor prezentului şi viitorului. Ţara în care legea este respectată cu sfinţenie de către toţi, fără excepţie. Ţara în care antreprenorii sunt sprijiniţi să-şi deschidă afaceri pentru a crea locuri de muncă şi pentru a plăti salarii buni. Ţara în care oamenii trăiesc în armonie, iar statul îi respectă pe toţi deopotrivă şi face totul pentru siguranţa şi bunăstarea lor”, a afirmat Maia Sandu.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a amintit despre protestele organizate, despre corturile instalate în centrul capitalei, menţionând că au meritat efortul şi că locul Republicii Moldova este în Europa. 

„Este timpul ca noi, cei mulţi şi curajoşi, să  stabilim ce urmează, ce este de făcut, cu ce oameni şi în cât timp. Nu am nicio îndoială că noi vom fi cei care vom stabili din 2019 încolo ce se va întâmpla cu ţara noastră. Şi vă spun că nu avem o altă opţiune. Trebuie să ieşim masiv la vot şi să votăm pentru libertate, demnitate, normalitate şi un viitor prosper la noi acasă”, a menţionat liderul PDA, notând că după 24 februarie 2019, Republica Moldova va fi declarată din nou o ţară liberă.

Prezent la eveniment, Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal din România, a declarat că astăzi este începutul unui drum care nu se poate încheia decât cu o victorie. Şi nu o victorie a Maiei Sandu sau a lui Andrei Năstase, ci o victorie a fiecărui cetăţean al Republicii Moldova. 

„O victorie fără de care Republica Moldova poate să se ducă spre nicăieri, o victorie fără de care Republica Moldova poate să rămână tărâmul nimănui, care să nu ofere nicio şansă în viaţă nici celor în vârstă, nici celor de vârstă medie, nici celor tineri. Este un punct de cotitură. Se vede cu ochiul liber că plăcile tectonice se mişcă în lume şi că nu există o altă alegere pentru oameni normali, cu scaun la cap, decât drumul spre Europa”, a spus politicianul român.

Josepf Daul, preşedintele Partidului Popular European, a transmis un mesaj de susţinere, căruia i s-a dat citire în cadrul evenimentului. Politicianul a apreciat fermitatea de a crea un front unit în alegerile din februarie 2019. Acesta şi-a exprimat convingerea că prin unitate se poate învinge. 

„Este evident că alianţa Plahotniuc-Dodon va face orice pentru a menţine controlul asupra ţării, astfel îndepărtând ţara tot mai mult de calea europeană. Potenţialul enorm de dezvoltare economică şi socială pe care îl poate avea Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere este irosit. Astăzi mai mult decât oricând Moldova are nevoie de forţe democratice pro-europene, din familia noastră politică care să-şi unească eforturile într-o forţă de centru-dreapta, puternică, unitară, bazată pe profesionalism şi unitate. Doar voi puteţi oferi alternativa pe care oameni o merită”, se mai spune în mesajul lui Josepf Daul

Europarlamentarul Elmar Brok, Grupul Partidului Popular European, a declarat într-un mesaj video că, în ciuda tuturor provocărilor, inclusiv cele legate de modificarea sistemului electoral, de presiunea exercitată pe mass-media independentă, intimidare activiştilor civici, inclusiv a invalidării alegerilor, rămâne a fi încrezător în determinarea pentru a lupta pentru ceea ce e bine pentru cetăţeni. 

„În aceste vremuri dificile vreau să-mi exprim sprijinul pentru democraţie, pentru forţele pro-europene din Moldova. Şi anume pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate şi pentru Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, precum şi pentru întreg poporul Moldovei, care îşi doreşte un viitor mai bun acasă, alături de familia europeană a naţiunilor, unde sunteţi bineveniţi”, a menţionat Elmar Brok.

Reprezentanţii Mişcării ACUM s-au deplasat de la Teatrul „Satiricus”, unde a avut loc evenimentul, în marş la Monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt, distribuind angajamentele asumate cetăţenilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite