Mihai Ghimpu: Din cauza imperiului răului, URSS, avem două state româneşti, Republica Moldova şi Patria-Mamă, România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dragi români de pe ambele maluri ale Prutului, Unirea mică s-a făcut, Unirea mare s-a făcut, dar noi, românii din stânga Prutului, tot fără mamă suntem“, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, într-o postare pe Facebook. De ziua Micii Uniri, liberalul învinuieşte Rusia pentru faptul că Unirea Republicii Moldova cu România încă nu s-a produs.

„Azi din cauza imperiului răului – URSS, avem două state româneşti – Republica Moldova şi Patria Mamă România. 106 ani, Basarabia a fost sub Rusia Ţaristă, 50 de ani sub Rusia bolşevică, 26 de ani independenţi – Republica Moldova, dar dependenţi tot de cei ce ne-au ocupat şi doar 22 de ani cu Patria Mamă. Ştiu că UNIREA R. Moldova cu România nu este o problemă simplă, fapt confirmat de prezenţa armatei ruse pe teritoriul nostru, dar oare pe timpul lui Mihai Viteazul sau a lui Alexandru Ioan Cuza a fost mai simplu, nu cred!”, subliniază Ghimpu.

Mihai Ghimpu consideră că nu trebuie ca moldovenii să aştepte până când se va produce integrarea europeană, iar prin intermediul ei eventuala unire.

„S-ar putea nu zic, dar această cale e foarte lungă şi nici nu se ştie dacă va da rezultate pentru ca multe lucruri s-au întâmplat în Europa în ultima perioadă şi UE nu mai este Uniunea de cândva. Iată de ce cred că singura şi cea mai scurtă şi sigură cale de Unire a R.M cu România este calea pe care au mers germanii, calea directă. Sper să nu supăr pe nimeni, dar Germania de Vest nu a aşteptat să se coacă unirea în partea Germaniei de Est, dar a acţionat permanent în problema unificării şi la prima posibilitate a unificat Germania”, a mai adăugat politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite