Marin Maxian pleacă din funcţia de şef adjunct al IGP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Maxian FOTO IPN
Marin Maxian FOTO IPN

Marin Maxian pleacă din funcţia de şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei. Cererea de demise a fost acceptată de conducerea instituţiei. Potrivit IGP, demisia a fost acceptată „în contextul noilor politici din domeniul resurselor umane şi a managementului instituţional”, transmite IPN.

De asemenea, a fost acceptată şi cererea de demisie a lui Oleg Pasat, şef adjunct al Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

„Prioritatea de bază a instituţiei noastre este crearea unei echipe consolidate, care să activeze în beneficiul tuturor cetăţenilor pentru a le oferi siguranţa pe care şi-o doresc”, precizează IGP într-un comunicat de presă.

Anterior, Marin Maxian a condus Direcţia generală securitate publică a Inspectoratului General al Poliţiei, dar şi Inspectoratul Naţional de Patrulare – actualul Inspectorat Naţional de Securitate Publică. Din iunie 2020, Marin Maxian a fost numit şef adjunct a IGP, odată cu numirea de către Guvernul Chicu a lui Sergiu Paiu în calitate de şef al Inspectoratului. Ultimul a fost eliberat din funcţie pe 12 august 2021.

Recent, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat într-o emisiune televizată că aflarea lui Marin Maxian la Inspectoratul General al Poliţiei „este o ruşine”. Acesta s-a adresat conducerii Ministerului de Interne afirmând că „dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem – instituţia va căpăta încredere”.

Săptămâna aceasta, Guvernul Gavriliţa l-a numit la numit şef al Inspectoratului General al Poliţiei pe Iurie Podarilov, care activează peste 20 de ani în cadrul subdiviziunilor MAI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite