Maia Sandu susţine un guvern pro-european cu participarea comuniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maia Sandu acceptă ideea formării unui guvern pro-european cu participarea Partidului Comuniştilor, dacă este continuarea căii europene şi implementarea reală a reformelor.

Ex-ministrul Educaţiei, Maia Sandu a spus asta în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul TV N4, informează IPN. 

Maia Sandu a argumentat prin experienţa sa în Guvernul Gaburici, învestit şi cu susţinerea comuniştilor. „Principalul a fost să putem realiza în continuare reformele, pentru că avem un sistem educaţional prost şi s-a meritat acest compromis. Doar că PCRM trebuie să demonstreze că poate deveni pro-european. Să vedem în practică ce politici în spirit european pot să adopte şi să sprijine implementarea lor”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a infirmat informaţia vehiculată în mass-media, precum că PLDM ar fi intenţionat să participe la formarea unui nou guvern în coaliţie cu vechii aliaţi, cu condiţia ca Maia Sandu să fie acceptată la funcţia de premier, dar PDM ar fi refuzat. Ea a afirmat că în PLDM au existat asemenea idei, însă cu ea nu a discutat nimeni această, inclusiv Valeriu Streleţ, chiar dacă zilele trecute a avut o convorbire cu el. „Am auzit că s-a discutat în PLDM despre aceasta, dar cu mine nu a discutat nimeni”, a precizat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite