Maia Sandu solicită tragerea la răspundere penală a conducerii ANRE: Cetăţenii au plătit mai mult faţă de costurile reale la gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, a depus un denunţ luni, 5 februarie, la Procuratura Anticorupţie prin care solicită tragerea la răspundere penală a conducerii Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE) pentru că nu ar fi ajustat tarifele la gazele naturale în perioada anilor 2016, 2017 şi 2018.

„Când instituţiile statului, plătite din banii noştri, acţionează în dezinteresul oamenilor, acestea trebuie să răspundă în faţa legii. Cei care iau decizii în defavoarea cetăţenilor trebuie traşi la răspundere. Dacă nu o va face guvernarea actuală, o vom face noi când vom fi la guvernare”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Potrivit ei, din cauza inacţiunii conducerii ANRE, cetăţenii Republicii Moldova au plătit cu peste 1,5 miliarde de lei mai mult faţă de costurile reale ale furnizorului de gaze S.A. „Moldovagaz”.

Textul integral al denunţului îl puteţi citi AICI.

Amitnim că premierul Pavel Filip a declarat recent că există premise pentru reducerea tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor cu până la 20%.

Anterior, activiştii şi simpatizanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au organizat luni, 22 ianuarie, un protest la sediul ANRE. Manifestanţii au solicitat conducerii instituţiei reducerea tarifelor la gazele naturale cu 30%.

Tot în acest context, un grup de experţi au afirmat că există premise pentru revizuirea în scădere cu 30% a tarifului la gazele naturale. Ei au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică organizarea unei şedinţe publice pentru examinarea acestei oportunităţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite