Maia Sandu a depus un denunţ pe numele lui Vlad Plahotniuc şi cere procurorilor să-l tragă la răspundere pentru uzurparea puterii de stat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Preşedintele PAS, Maia Sandu, a depus un denunţ la Procuratura Generală joi, 21 septembrie, pe numele lui Vlad Plahotniuc. Ea îl acuză pe liderul democraţilor de uzurparea puterii în stat, subliniind că acesta şi-ar fi însuşit puterea de stat în scopuri personale.

„Astăzi suntem la Procuratura Generală. Ştim cu toţii că este o instituţie capturată, coruptă, dar asta nu înseamnă că-i lăsăm să-şi vadă de treabă în pace. Suntem aici pentru a insista ca această instituţie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi dacă nu vor face acest lucru noi îi sfătuim să se gândească bine, pentru că uzurpatorii nu sunt veşnici şi atunci, cei care-i protejează astăzi, şi în special Plahotniuc, va răspunde pentru abuzurile pe care le cpomite, vor trebuie să răspundă şi cei care nu i-au măsuri”, a declarat Maia Sandu în faţa sediului PG.

Potrivit liderului PAS, prin denunţul penal depus la Procuratură împotriva lui Vlad Plahotniuc se doreşte „atragerea la răspundere pentru uzurparea puterii în stat. Conform prevederilor constituţionale, suveranitatea aparţine poporului. Constituţia spune că nicio persoană, niciun grup de persoane, niciun partid politic nu poate să folosească puterea în scopuri proprii, aşa cum se întâmplă la noi”.

Sandu susţine că PDM a obţinut la alegerile parlamentare din 2014 doar 19 mandate parlamentare (din 101) cu toate acestea, Plahotniuc ar fi reuşit prin „şantaj şi corupţie” să croiască o majoritate parlamentară „şi să controleze toate puterile în stat.

„Vedem că toate deciziile sunt adoptate şi chiar anunţate de către Plahotniuc, iar Guvernul se întruneşte în şedinţe formale doar pentru a confirma ceea ce le indică şeful lor”, a adăugat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite