Liderul PCRM şi-a lăudat colegii deputaţi care nu au acceptat rolul de „maşinărie de vot”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea Partidului Comuniştilor în Parlament a înaintat şi a susţinut iniţiative care au fost orientate spre interesul ţării şi al cetăţenilor Republicii Moldova, în special iniţiative sociale şi economice. Sunt declaraţii făcute la plenara Comitetului Central al formaţiunii, reunită sâmbătă, 16 iunie, transmite IPN.

Parlamentara Inna Şupac a spus că fracţiunea pe care o conduce a contribuit la mărirea alocaţiilor pentru participanţii în cel de-al Doilea Război Mondial şi a compensaţiilor pentru îngrijirea până la 18 ani a copiilor cu dizabilitate gravă. La iniţiativa PSRM, a fost susţinut un proiect prin care preţul poliţei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală a rămas neschimbat pe parcursul a mai mulţi ani. La fel, au fost iniţiate discuţii în Parlament pe seama miliardului furat, în acest sens comuniştii au constatat că până acum nu sunt rezultate concrete în investigarea fraudei.

Inna Şupac a vorbit şi despre lupta PCRM împotriva iniţiativei de schimbare a sistemului de vot, menţionând că acesta este unul netransparent, iar în ziua în care s-a votat proiectul PCRM a ales să fie alături de protestatarii care manifestau afară.

Deputata a mai spus că PCRM luptă pentru statalitatea Republicii Moldova, iar „principalul personaj împotriva statalităţii” este Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, şi aceasta o demonstrează iniţiativele înaintate de PDM în Parlament, şi nu numai. În raportul său, Inna Şupac s-a plâns şi pe „trădătorii” din partid, care au acceptat bani pentru a se alătura PDM.

Şi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a spus că iniţiativele guvernării nu sunt pentru cetăţeni. Politicianul şi-a lăudat colegii de partid, spunând că sunt oameni experimentaţi, atât în activitatea de partid, cât şi Parlament, iar despre deputaţii care au plecat din partid a spus că nu sunt decât o „maşinărie de vot”.

În cadrul şedinţei a fost votat un proiect de decizie prin care deputaţii comunişti se angajează să promoveze interesele Republicii Moldova şi ale cetăţenilor ei. Aceştia vor face cât mai multe vizite în regiuni şi vor continua colaborarea cu partenerii externi pe subiectul menţinerii statalităţii Moldovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite