Leancă, despre statutul de observator al R. Moldova pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică: Dodon şi-a tras o nouă funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

După ce Igor Dodon a anunţat luni, 14 mai, că Republica Moldova a obţinut statut de observator pe lângă Uniunea Economică Euroasiatică, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, l-a felicitat ironic pe şeful statului şi a afirmat că acesta „şi-a tras o nouă funcţie”.

Iurie Leancă a subliniat că decizia Uniunii Economice Euroasiatice de a oferi Republicii Moldova acest statut „nu are nicio implicaţie juridică pentru Republica Moldova”. 

„E doar o mostră de politicianism cras din partea lui Dodon. Dânsul continuă acţiunile de prejudiciere a intereselor naţionale ale statului nostru, creând confuzie privind obiectivele reale de politică externă şi internă ale Republicii Moldova”, a declarat Iurie Leancă într-o postare pe Facebook.

Vicepremierul susţine că ar fi cazul ca Igor Dodon să se preocupe „ca Rusia să-şi respecte angajamentele ce ţin de conflictul transnistrean, de exemplu, sau obligaţiile sale pe zona de liber schimb din CSI, pe care le încalcă flagrant din 2014, iar producătorii noştri în continuare sunt trataţi discriminatoriu de către autorităţile ruse”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite