Ion Sturza: Nu voi candida pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ion Sturza susţine că nu va candida pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută la PRO TV Chişinău, transmite IPN.

„Nu voi candida sigur. Ca să candidezi, trebuie să fii convins că cineva te va vota. Nu am această convingere nici pe aproape. Una e să fii popular în cercuri înguste şi alta e să fii popular în cercuri mai largi”, a spus Sturza.

Omul de afaceri s-a arătat sceptic şi în privinţa faptului că alegerile vor avea loc: „Nu se ştie. În Republica Moldova se poate întâmpla orice. Ne putem aştepta şi la alte surprize”.

Referindu-se la decizia Curţii Constituţionale din 4 martie, Ion Sturza a declarat că iniţial a fost şocat, dar nu este o surpriză în contextul celor ce se petrec în Republica Moldova. „Prin furtul miliardului, prin corupţia cvasi-totală, prin acapararea statului şi activitatea Curţii Constituţionale, Republica Moldova a devenit un studiu de caz pentru alte ţări. Nici Transnistria nu mai este interesantă. Republica Moldova va fi studiată, la fel şi Curtea Constituţională va fi studiată. Regret că în Curtea Constituţională sunt oameni care au o inteligenţă peste medie, dar şi-au compromis cariera. Acest lucru se referă în special la preşedintele instanţei, Alexandru Tănase”, a adăugat Sturza.

Ion Sturza consideră că Occidentul susţine guvernarea de la Chişinău doar ca „să nu vină ruşii”, iar Bucureştiul din acelaşi motiv ar susţine proiectul politic al lui Vladimir Plahotniuc. „La sfârşitul anului trecut Plahotniuc a fost la Bucureşti. Acolo el a ajuns la înţelegerea cu înalţi demnitari că îi vor susţine proiectul lui politic. În cele din urma şi SUA a fost convinsă că aceasta este unica soluţie pentru ca în Republica Moldova să nu vină tancurile ruseşti”, a spus Sturza.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite