Ion Hadârcă despre fostul premier Ion Sturza: „PLR ar fi o opţiune foarte bună pentru el. Să-l lăsăm să facă alegerea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce 1.600 de delegaţi au decis ieri constituirea Partidului Liberal Reformator, preşedintele ales al formaţiunii, Ion Hadârcă, a explicat de ce l-a invitat la congres pe fostul premier Ion Sturza.

„Este voia lui Ion Sturza să facă sau nu parte din echipa noastră. În alocuţiune, dlui a apreciat gestul reformatorilor din primăvară că au salvat cursul european. A fost un mesaj destul de explicit. A ajuns la Congresul PLR pentru că i-am făcut invitaţie. Mi-a plăcut de discursul lui, tezele sale de reformare a economiei, etc. I-am făcut invitaţia când a ţinut un discurs la Academia de Ştiinţe a Moldovei. Nu cunosc de planurile de viitor ale dlui Sturza. L-am invitat ca un fost prim-ministru reformator. Faptul că a participat la Congres a fost un prim pas de deschidere faţă de politică. Cred că vom avea o prioritate în acest caz, dacă se va întâmpla. Noi cred că am fi o opţiune foarte potrivită pentru dumnealui. Să-l lăsăm pe el să facă alegerea“, a declarat Ion Hadârcă pentru UNIMEDIA

Ieri, la congresul PLR a participat şi fostul premier Ion Sturza, despre care s-a zvonit ca va prelua conducerea partidului. „Mulţi mă întreabă dacă am ambiţii politice. Da, le am. În sensul în care vreau să văd Republica Moldova cât mai aproape de UE. Şi nu-mi doresc revenirea comuniştilor la putere“, a declarat omul de afaceri de la tribună, păstrând intriga.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite