Ion Ceban, despre eliberarea lui Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu: Este un aranjament între liberali şi democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban socialistii.md

Preşedintele fracţiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, consideră că primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fost eliberat din arest la domiciliu în urma unui aranjament între liberali şi democraţi.

„S-a mai întâmplat în 2013, când urma Dorin Chirtoacă să participe ulterior în 2015 la alegerile locale, când a fost scos din schema asta generală de Alianţă pentru Integrare Europeană, nu mai ţin minte care număr. Exact ca şi schema cu Silvia Radu, acest aranjament este făcut între aceşti cetăţeni”, a declarat Ion Ceban într-o conferinţă de presă.

Socialistul susţine că primarul de Chişinău a fost eliberat din arest pentru „ca să buimăcească lumea”.

„Probabil pentru dezbateri, pentru altceva, nu ştiu cum să explic. Dar cert este că avem un primar interimar numit de un primar interimar, avem un primar general eliberat de sub arest, exact aşa cum a fost eliberat Gamreţci, Chirinciuc şi toată gaşca asta de liberali care a furat de la Primărie”, a menţionat Ceban.

El a mai adăugat că nu crede că Dorin Chirtoacă va fi condamnat, „deşi merită acest lucru. De asta chemăm absolut toată lumea, pe 19 noiembrie, sp oprească acest dezmăţ din Capitală”.

Amintim că după cinci luni de arest la domiciliu, instanţa de judecată a decis vineri, 10 noiembrie, că primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va fi pus sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile. Judecătorii au respins demersul procurorilor, care au solicitat ca mandatul de arestare pe numele edilului să fie prelungit cu încă 30 de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite