Integrarea Moldovei în UE, susţinută de 36% dintre respondenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum la care moldovenii ar trebui să aleagă între integrarea Republicii Moldova în UE sau cea Eurasiatică, 36% ar vota pentru integrarea în UE, în timp ce pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică ar vota 42,2%. Circa 9% nu ar vota niciun vector extern din cele două. Rezultatele au fost obţinute în cadrul unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, transmite IPN.

Datele unui sondaj similar, realizat anul trecut, au arătat că pentru integrarea în UE ar fi votat 38%, iar pentru vectorul eurasiatic 41%.

Întrebaţi dacă ar susţine în cadrul unui referendum aderarea Republicii Moldova la NATO, 61% dintre respondenţi au răspuns negativ, 22,5% – pozitiv, iar 6,8% nu ar ieşi la vot.

Sondajul a fost efectuat în 79 de localităţi de pe teritoriul Republicii Moldova (exceptând regiunea transnistreană) în luna noiembrie, prin metoda interviului faţă în faţă. Eşantionul a constat din 1181 de respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 3%.

Amintim că la începutul lunii noiembrie curent, Institutul Republican Internaţional (IRI) a prezentat un sondaj de opinie care arăta că numărul moldovenilor care îşi doresc integrarea europeană a ajuns la cifra de 49%, iar numărul celor care îşi doresc integrarea în Uniunea Economică Euroasiatică a ajuns la 38%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite