Grigore Petrenco: Dodon a demonstrat încă o dată că este parte a regimului banditesc al lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Semnarea decretului de către Igor Dodon de numire în funcţie a patru judecători la Curtea de Apel Chişinău, marţi, 21 februarie, l-a nemulţumit pe fostul deputat comunist Grigore Petrenco. Acesta susţine că şeful statului ar fi ştiut despre faptul că cel puţin doi dintre magistraţi se numără printre cei care au îndeplinit comenzi politice, însă oricum a acceptat promovarea acestora.

„Este vorba de Ludmila Ursu, care în decurs de jumate de an, fiind preşedinte a colegiului de judecători al Judecătoriei Râşcani, neîntemeiat prelungea în fiecare lună prezenţa noastră în închisoare. Tot ea a refuzat să fim eliberaţi sub răspunderea a doi europarlamentari şi doi membru a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, considerând că autoritatea lor este insuficientă”, scrie Petrenco pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai adăugat că judecătoarea Ursu s-a remarcat şi faptul că i-a refuzat ex-deputatului să efectueze un control medical, în timp ce se afla în arest.

„În una din motivările hotărârii ei privind prelungirea arestului, ea a folosit invitaţia din partea fracţiunii stângii din Parlamentul European ca dovadă că eu aş vrea să fug din ţară”, a subliniat Petrenco.

Potrivit politicianului, Igor Dodon nu putea să nu ştie despre „meritele” judecătoarei şi că ar fi mers conştient la acest pas. Astfel, şeful statului ar fi devenit complice la represiile organizate de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, împotriva oponenţilor politici.

„Dodon încă o dată a demonstrat întregii ţări că este parte a acestui regim banditesc”, a încheiat Grigore Petrenco.

Preşedintele Igor Dodon a semnat marţi, 21 februarie, un decret prin care a numit patru judecători la Curtea de Apel Chişinău. Este vorba despre Vladislav Clima, Aliona Danilov, Alexandru Gafton şi Ludmila Ursu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite