Ghimpu consideră insultător faptul că deputatul Dudnic a felicitat un sportiv în limba rusă: Noi suntem în Duma de Stat aici? Vorbeşte în limba română VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei Parlamentului de joi, 16 noiembrie, deputatul PDM Corneliu Dudnic l-a felicitat pe judocanul moldovean Dorin Gotonoaga cu prilejul câştigării de către acesta a medaliei de aur la Campionatul European. Faptul că parlamentarul a adresat mesajul în limba rusă, l-a nemulţumit pe liberalul Mihai Ghimpu, care a declarat că este insultător ca felicitarea să fie în rusă, odată ce sportivul este român din Hânceşti.

„E bine că colegul nostru Dudnic a felicitat sportivii noştri, dar este insultător şi chiar în bătaie de joc să feliciţi un român-moldovean în limba rusă. Este un român-moldovean din Hânceşti, Dorin Goţonoaga, şi să-l feliciţi în limba rusă? Eu înţeleg dacă era vorbitor de limbă rusă, îl înţeleg pe Cornel (Dudnic). Domnule Dudnic, vorbeşte în limba română, noi ce suntem în Duma de Stat aici? De ce feliciţi un român-moldovean în limba rusă?”, a declarat Mihai Ghimpu în timpul şedinţei în plen.

În replică, deputatul Dudnic s-a lăudat că vorbeşte patru limbi, româna, rusa, turca şi engleza. Apoi, parlamentarul a făcut aluzie la articolul 13 din Constituţie, precizând că are dreptul constituţional să vorbească în ce limbă îşi doreşte.

„În naţionala Moldovei se antrenează inclusiv găgăuji, ucraineni, români, moldoveni, oricare, şi asta nu-i împiedică să lupte de la egal la egal şi să câştige campionate europene în condiţiile pe care le-a creat statul Republica Moldova”, a specificat Corneliu Dudnic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite