Expert: Votul slab pentru „Pro România” demonstrează că Iurie Leancă nu se bucură de succes în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Iurie Leanca via Facebook
FOTO Iurie Leanca via Facebook

Expertul Institutului pentru Politici şi Reforme Europene Mihai Mogâldea consideră că votul slab acordat partidului „Pro România” pe listele căruia a fost inclus şi vicepremierul Iurie Leancă arată că politicianul moldovean nu se bucură de mare succes în rândul alegătorilor şi nu poate asigura voturi pentru vreun partid românesc.

Potrivit lui, chiar dacă cineva din liderii formaţiunii îi va ceda locul de eurodeputat lui Iurie Leancă, acesta nu va reprezenta Republica Moldova, dar va reprezenta familia politică din care va face parte. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Ţara” de la postul TV Vocea Basarabiei, transmite IPN.

„E adevărat că 37 de mii de votanţi de la europarlamentare nu este întregul bazin electoral din ţara noastră, dar este un mesaj transmis lui Iurie Leancă pentru că lumea ştia că el va participa la alegeri”, spune Mihai Mogâldea. Potrivit lui, este clar că Iurie Leancă nu se bucură de o imagine prea bună în ţară.

Expertul spune că votul în Republica Moldova nu a adus mari surprize, dar este interesant faptul că partidele de centru-stânga cum ar fi Partidul Social Democrat din România, nu obţin un vot destul de mare.

Vicepreşedintele Organizaţiei pentru Tineret a PDM, Ion Hrghel, consideră că la nivelul UE este nevoie de un nou discurs. În opinia lui, UE trebuie să facă investiţii mai mari în ţările care se află la hotar cu Federaţia Rusă, dar şi în ţări precum Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. „Investiţii mult mai clare în lucruri concrete, investiţii în economie, nu cum ne-am deprins până acum investiţii mai mult în ONG-uri care nu sunt percepute de cetăţeanul simplu ca ceva neapărat benefic pentru starea lor economică. Ar trebui un discurs pragmatic, nu bazat pe ideologii”, spune Ion Harghel.

Partidul „Pro România” a obţinut puţin mai mult de 1500 din totalul de aproape 38 de mii de voturi care au fost date de către cetăţenii români din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite