Experienţa pozitivă a României după aderarea la NATO, prezentată la Cahul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Efectele pozitive pe care standardele impuse de aderarea României la NATO le-au avut asupra societăţii româneşti au fost prezentate de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, unde diplomatul român a susţinut o prelegere publică. Evenimentul a fost organizat de către Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României, ambasadorul român a prezentat provocările de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, precum şi mecanismele de cooperare specifice pe care NATO le derulează cu statele partenere, insistând asupra cazului particular al Republicii Moldova. 

Diplomatul a evidenţiat, în acest sens, Fondul fiduciar pentru distrugerea substanţelor chimice periculoase şi a pesticidelor, la care şi România a avut o contribuţie financiară semnificativă, precum şi programele de cooperare derulate sub egida Ştiinţă pentru Pace.

Daniel Ioniţă a menţionat că Alianţa Nord Atlantică reprezintă o structură politico-militară perfect adaptată realităţilor şi provocărilor actuale, fiind o organizaţie centrată pe apărarea colectivă, dar deschisă cooperării şi angajării constructive în dialog a statelor partenere, inclusiv prin programe educaţionale şi de colaborare ştiinţifică.

În contextul vizitei la Cahul, ambasadorul României a avut o întrevedere cu primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiş, şi cu rectorul Universităţii de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Andrei Popa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite