Dodon, către preşedintele Comisiei Europene: Asistenţa masivă nu a fost simţită pe deplin de moldoveni din cauza guvernărilor corupte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Ultima întrevedere oficială pe care a avut-o preşedintele Igor Dodon în ziua de marţi, 7 februarie, la Bruxelles, a fost cu preşedintele Comisiei Europene, jean-Claude Junker. Şeful statului a mulţumit acestuia pentru asistenţa financiară acordată Moldovei, însă a remarcat că cetăţenii nu ar fi simţit-o din cauza guvernărilor corupte de la Chişinău.

„Am accentuat că această asistenţă masivă, poate cu excepţia regimului liberalizat de vize, nu a fost simţită pe deplin de cetăţenii simpli din Republica Moldova, şi acest lucru se datorează în primul rînd guvernărilor corupte care s-au perindat ani la rînd în ţară, acoperindu-se cu denumirea de pro-europeni. Astfel lupta cu corupţia, reforme reale în domeniile reformării procuraturii, independenţei justiţiei şi mass-mediei ar fi cele mai prioritare acţiuni la care ar trebui să fie atrasă atenţia atît în ţară, cît şi din exterior”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării a mai discutat cu Junker despre necesitatea restabilirii în regim de urgenţă a relaţiilor cu Federaţia Rusă, în special pe dimensiunea comerţului. 

„Reiterez, discuţiile în format Republica Moldova, Rusia, UE ar fi o posibilitate şi un mecanism de revenire la normalitate în aceste relaţii şi de scoatere a blocajelor existente”, a adăugat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite