Directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa, a demisionat în urma criticilor aduse agenţiei de către Pavel Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO capital.market.md
FOTO capital.market.md

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţa, a fost eliberat din funcţie, în baza cererii depuse ce a fost acceptată de Guvern în şedinţa de miercuri, 18 octombrie.

Anticipând aprobarea demisiei, premierul Pavel Filip şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea ANRCETI, care a oferit răspunsuri evazive la interpelările executivului privind activitatea operatorilor de telefonie mobilă şi internet. 

„Ei susţin că pe unele segmente din reţele se întâmplă căderi ale legăturii. Trebuie să fie controlaţi, aceasta este funcţia Agenţiei, nu să staţi comod în fotolii confortabile”, a spus Pavel Filip. Prim-ministrul a dispus să fie creată o comisie care să investigheze aceste cazuri şi să prezinte un raport executivului. 

Pavel Filip s-a referit, şi în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului, la calitatea nesatisfăcătoare a serviciilor de telefonie mobilă şi internet, furnizate de operatorii din ţară. 

Şeful executivului a specificat atunci că nu există o acoperire stabilă şi calitativă cu internet şi telefonie mobilă pe teritoriul ţării. Pentru aceste deficienţe fiind responsabili atât operatorii care au obţinut o licenţă din partea statului, cât şi Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, care are obligaţia să supravegheze şi să monitorizeze respectarea condiţiilor licenţei.

Potrivit premierului, există toate instrumentele necesare pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor de telefonie mobilă şi internet, iar responsabilii din domeniu urmează să-şi consolideze eforturile şi, în mod prioritar, să renunţe la favorizarea unor operatori. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite