Diacov: Procuratura este controlată de Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, afirmă că justiţia din Republica Moldova este controlată, iar procurorii execută comenzi politice.

„În situaţia actuală principala funcţie în stat este cea de procuror general. Procurorul general este cel care împarte binele şi răul. Această situaţie persistă la noi încă de la proclamarea independenţei Republicii Moldova”, susţine fostul procuror.

Ex-procurorul de Chişinău susţine că persoanele care comit infracţiuni mărunte sunt condamnate la ani grei de puşcărie, iar cei care au comis crime grave rămân în libertate pentru că sunt acoperiţi de procurori. 

Diacov a declarat că procurorii au comis mai multe gafe în cazul fostului premier, Vlad Filat.

„Nu au fost aduse probe pentru ridicarea imunităţii. A fost un vot pe criterii politice. În consecinţă, Filat nu a fost condamnat pentru cele descrise în denunţul lui Şor. De aici, reiese că ridicarea imunităţii lui Filat a fost ilegală” e de părere ex-procurorul.

Referindu-se la cazul lui Gofman, Diacov spune că fostul ofiţer CNA a făcut declaraţii serioase, însă nu le-a acoperit cu probe. 

„El era în epicentru şi se face vinovat. Am o frică mare că domnul Gofman poate fi o jertfă şi poate face puşcărie, dacă încape pe mâini necinstite. Ar fi bine ca el să nu revină acum în ţară”, a încheiat fostul procuror.

Ion Diacov a fost invitatul lui Gheorghe Gonţa joi, 14 iulie, la emisiunea „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite