La Chişinău se prefigurează alianţa parlamentară cu comuniştii pentru săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Următoarea şedinţă a Parlamentului va avea loc săptămâna viitoare. La această înţelegere au ajuns reprezentanţii PLDM, PD şi PCRM. Deputaţii nu au anunţat însă data exactă a întrunirii.

După o nouă rundă de negocieri dintre cele trei partide, politicienii continuă să fie scumpi la vorbă, afirmând doar că discuţiile vizează activitatea Parlamentului. „Este o obligaţie politică pentru ca Parlamentul să lucreze”, a precizat comunistul Artur Reşetnicov. El a menţionat că în cadrul discuţiilor cu liberal-democraţii şi democraţii nu se vorbeşte despre repartizarae funcţiilor. „Avem înţelegerea ca săptămâna viitoare să înceapă activitatea Parlamentului. Am discutat despre structura Legislativului, a comisiilor permanente”, a mai spus Reşetnicov.

Un fotoliu de vicespicher pentru opoziţie

Negociatorii PLDM şi PD, dar şi cei din PCRM neagă faptul că ar discuta despre o coaliţie sau despre formarea unei alianţe împreună. Totodată, aceştia admit orice scenarii pentru viitoarea guvernare, inclusiv formarea unui guvern minoritar, cu participarea comuniştilor.

În context, democratul Sergiu Sârbu a menţionat că opoziţia ar putea avea o funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului. „Conform cutumei parlamentare, opoziţia are dreptul să propună un vicepreşedinte al Legislativului, dar comuniştii încă nu au propus nimic”, a spus Sârbu.

Amintim că PLDM şi PD poartă negocieri atât cu PCRM, cât şi cu PL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite