Deputaţii lui Ilan Şor nu va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare lui Denis Ulanov şi Petru Jardan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii din Platforma Pentreu Moldova, cotrolaţi de deputatul fugar Ilan Şor, condamant de prima instanţă în dosarul fraudelor bancare.
Deputaţii din Platforma Pentreu Moldova, cotrolaţi de deputatul fugar Ilan Şor, condamant de prima instanţă în dosarul fraudelor bancare.

Platforma Parlamentară „Pentru Moldova” consideră drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputaţilor Denis Ulanov şi Petru Jardan.

„Argumentele prezentate de Procuratura Generală nu sunt suficiente şi nici concludente. Prin urmare, nu există motive suficiente pentru a atenta la imunitatea parlamentară a colegilor noştri. Procurorul general nu a prezentat argumente juridice şi dovezi clare care să-l incrimineze pe colegul nostru Denis Ulanov nici în documentele oficiale, nici la şedinţa Comisiei Juridice, numiri şi imunităţi, la care a participat. Mai mult, însuşi procurorul general a confirmat că Denis Ulanov nu a fost beneficiar al banilor furaţi din bănci. De asemenea, au fost încălcate drepturile deputaţilor la apărare, în condiţiile în care avocaţii acestora nu au fost lăsaţi să participe la şedinţa Comisiei juridice, pentru a aduce argumente şi dovezi la acuzaţiile procurorului general”, se spune într-un comunicat de presă emis de Platforma Pentru Moldova.

Potrivit Procuraturii Generale, în privinţa lui Denis Ulanov, procurorii au acumulat probe pertinente şi concludente de implicare în frauda bancară, acţiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” şi ”spălării de bani”, ambele infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari şi în interesele unei asociaţii criminale.

În cazul lui Petru Jardan ar fi vorba despre ”abuz de serviciu”, în proporţii deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat şi în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internaţional Chişinău”, aflată în perioada concesionări.

„Odată ce va primi acordul de ridicare a imunităţii parlamentare, Procurorul General va avea încuviinţarea Parlamentului în vederea reţinerii, arestării, percheziţiei şi trimiterii în judecată penală a celor doi deputaţi”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite