De ce premierul Ion Chicu nu se teme de moţiunea de cenzură. Opiniile deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ion Chicu gov.md
Premierul Ion Chicu gov.md

Când se cântăresc şansele dacă va fi sau nu votată în Parlament moţiunea asupra activităţii Guvernului Chicu trebuie luate în calcul interesele „coaliţiei Dodon-Şor”. Este opinia deputatului PAS Oazu Nantoi, exprimată în carul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, notează IPN.

„Cred că nu trebuie să ne grăbim cu scenarii. Trebuie să vedem cine va veni în sală şi cum va vota. Respectiv, după, vom avea ce comenta”, a afirmat Oazu Nantoi.

Marina Tauber, deputat al Partidului politic „Şor” a menţionat că partidul pe care îl reprezintă are pretenţii mari atât faţă de Guvernul Chicu, cât şi faţă de conducerea ţării în ansamblu. 

„În continuare pledăm pentru alegeri anticipate. Decizia asupra prezenţei şi votului nostru cu privire la moţiunea de cenzură va fi luată mâine seara (n.r. 22 decembrie) în discuţia cu preşedintele partidului Ilan Şor şi a întregii platforme parlamentare „Pentru Moldova”, a spus deputata.

Igor Munteanu, deputat al Platformei DA, şi-a exprimat nesiguranţa dacă va avea sau nu suficiente voturi moţiunea, dar este încrezător că Guvernul Chicu trebuie să plece. 

„Lumea este nemulţumită de rezultatele guvernării acestui cabinet de miniştri, care a servit preşedintelui Dodon şi care a adus la sapă de lemn fermierii, sectorul sanitar şi nu a făcut nimic ca să sprijine mediul de afaceri în timp de pandemie”, a argumentat Igor Munteanu.

Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul se va întruni în şedinţă plenară, cu începere de la ora 15:00, pentru a dezbate moţiunea asupra activităţii Guvernului, înaintată pe 16 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite