De ce Igor Dodon nu poate fi demis acum? Argumentele lui Andrian Candu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
igor dodon pavel filip andrian candu dodon via facebook

Speakerul Andrian Candu a enumerat câteva motive de ce guvernarea nu a iniţiat procedura de demitere a preşedintelui Igor Dodon, chiar dacă au existat motive, după ce şeful statului a fost suspendat din funcţie pentru a patra oară pentru încălcarea Constituţiei, urmare a refuzului acestuia de a semna decrete de numire în funcţie a unor miniştri sau de a promulga unele legi.

Şeful Legislativului a spus că Parlamentul doar iniţiază procedura de demitere a preşedintelui ţării, însă decizia finală aparţine cetăţenilor, care ar urma să se expună la referendum dacă vor să-l demită pe Igor Dodon sau nu.

Speakerul a subliniat că acum nu există un context politic potrivit pentru a-l demite pe Igor Dodon.

„Unu, un astfel de referendum costă. Doi, suntem la sfârşit de an, în prag de alegeri parlamentare. Nu este sigur că cetăţenii vor susţine o astfel de demisie, luând în considerare aceleaşi sondaje. Şi atunci, de ce să consumăm bani şi să cheltuim timpul”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Potrivit lui, cele 30-40 de milioane de lei care ar fi cheltuiţi pentru referendumul respectiv, ar fi mai de folos pentru majorări de salariu, pensii.

„Mai construim un drum, facem ceva mai util, mai ales că rezultatul s-ar putea să fie altul (preşedintele să nu fie demis la referendum)”, a explicat Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite