Comunistul Grigore Petrenco susţine că este persecutat şi urmărit, după ce  Comisia Naţională de Integritate a demarat o anchetă pe numele său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul a fost citat astăzi la Procuratura Generală pentru că nu şi-ar fi declarat toate averile şi toate acţiunile. Acesta nu s-a prezentat şi susţine că instituţia n-are decât să-i ceară ridicarea imunităţii parlamentare.

„Deputaţii nu pot fi persecutaţi şi urmăriţi“, a declarat Grigore Petrenco, solicitând audierea procurorului general, Corneliu Gurin. „Eu nu am ce ascunde. Dacă au careva probe, să vină în Parlament şi să ceară ridicarea imunităţii mele“, a adăugat deputatul comunst.

Grigore Pentrenco a fost citat în calitate de bănuit. „Consider că a avut loc un caz ieşit din comun, fără ridicarea imunităţii parlamentare a fost deschis dosar penal. Este un dosar făcut la comandă. De exemplu, la mine au fost constate 19 acţiuni, pe care le-am moştenit ca urmare a privatizării unor bunuri patrimoniale, în valoare de 190 de lei! La fel, pe mine încearcă să mă învinuiască că nu am declarat că sunt vicepreşedintele fracţiunii Stângii europene din APCE”, a menţionat comunistul.

Şefa Serviciului de presă de la Procuratura Genarală, Maria Vieru, spune că acest caz respectiv nu are nici o conotaţie de ordin politic. „Până la începerea urmăririi penale, sesizarea a fost examinată în ordinea prevăzută de art. 274 al Codului de procedură penală, deputatul Petrenco fiind invitat în repetate rânduri să prezinte explicaţii. Deoarece deputatul Petrenco a refuzat să prezinte careva informaţii şi explicaţii, ignorând invitaţiile de a se prezenta la procurorul care examina sesizarea, la expirarea termenului prevăzut de lege pentru examinarea prealabilă a sesizării, a fost decisă pornirea urmăririi penale în privinţa deputatului în Parlament Grigore Petrenco, pe faptele prevăzute de Articolul 3521 Cod penal (Falsul în declaraţii)”, a declarat Maria Vieru pentru Tribuna.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite