Candu: Faptul că Ion Sturza „profeţeşte” că nu va exista un aviz pozitiv din partea Comisiei de la Veneţia este un semn bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrian Candu via Facebook
FOTO Andrian Candu via Facebook

Speaker-ul Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a comentat sâmbătă, 6 mai, declaraţia ex-premierului Republicii Moldova, Ion Sturza, care afirma că proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt nu va fi avizat pozitiv de către Comisia de la Veneţia, pe motiv că nu întruneşte „criteriile minime – consensul larg al societăţii şi al clasei politice”.

„Faptul că domnul Ion Sturza „profeţeşte” (din nou) că nu va exista un aviz pozitiv din partea Comisiei de la Veneţia pentru schimbarea sistemului electoral, este un semn bun. Profetul nostru a prezis şi că nu vom avea acord cu FMI, iar Republica Moldova a reuşit, avem un acord şi reuşim cu succes să-l implementăm. A mai prezis şi alte mari eşecuri, care au adus reuşite până la urmă pentru Republica Moldova. De aceea, fiecare „profeţie” a domnului Sturza este dătătoare de speranţă”, a subliniat Andrian Candu într-o postare pe Facebook.

Amintim că proiectul de lege ce prevede trecerea la sistemul mixt de vot a fost votat vineri, 5 mai, în prima lectură, de către 74 de deputaţi din PDM, PSRM şi Grupul Popular European.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat că proiectul de lege respectiv va fi adoptat în lectura a doua doar dacă Comisia de la Veneţia îl va aviza pozitiv.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite