Candu, despre solicitarea lui Dodon ca UE să blocheze finanţarea pentru Moldova: Un comportament iresponsabil VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrian Candu via Facebook
FOTO Andrian Candu via Facebook

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, califică drept iresponsabilă declaraţia lui Igor Dodon, prin care acesta se bucură că UE ar putea amâna oferirea a 100 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, dar şi a solicitat blocarea oricărei finanţări pentru Guvernul de la Chişinău.

„Consider că este o declaraţie şi un comportament iresponsabil din partea preşedintelui Republicii Moldova, domnului Dodon, prin care îşi manifestă bucuria că eventual UE ar putea opri sau întârzia finanţarea Republicii Moldova. UE nu ajută Guvernul şi nu ajută guvernarea, dar ajută Republica Moldova şi cetăţenii ei. Este vorba de proiecte investiţionale, suport bugetar. A face o astfel de declaraţie este împotriva propriilor cetăţeni”, a declarat Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă.

Igor Dodon a comentat vineri, 12 mai, informaţia apărută în presă precum că Parlamentul European ar putea amâna acordarea celor 100 de milioane de dolari pentru Republica Moldova. Preşedintele ţării a încurajat partenerii europeni să se ţină de cuvânt şi să blocheze orice finanţare către Chişinău, pentru a contribui la declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite