Călin Popescu Tăriceanu, la Chişinău: „Îmi doresc ca Moldova să obţină cât mai repede statutul de ţară candidată la UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului român, Călin Popescu Tăriceanu, şi premierul moldovean Iurie Leancă
Preşedintele Senatului român, Călin Popescu Tăriceanu, şi premierul moldovean Iurie Leancă

Aflat în prima sa vizită în Republica Moldova, preşedintele Senatului din România, Călin Popescu Tăriceanu, a reconfirmat suportul României în toate domeniile prioritare pentru ţara noastră.

„România va fi prima ţară ce va ratifica Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu UE. Vă puteţi bucura în continuare de toată susţinerea noastră în tot ceea ce înseamnă parcursul european. Ţara dumneavoastră merită felicitată pentru modul admirabil în care a făcut progrese în ultima perioadă - eliminarea vizelor şi apropierea de Europa. Îmi doresc ca Republica Moldova să obţină cât mai repede statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană“, a declarat oficialul român, la o întrevedere cu premierul Iurie Leancă.

Şeful Guvernului de la Chişinău a remarcat că această vizită va permite accelerarea dialogului nu doar pe dimensiunea parlamentară, ci şi executivă, având în vedere experienţa lui Călin Popescu Tăriceanu în calitate sa de prim-ministru, între anii 2004-2008, România devenind membră a UE în 2007.

„Mă bucur că aţi decis să ne vizitaţi într-o perioadă care ne oferă multiple oportunităţi, o perioadă nemaipomenit de bună între Chişinău şi Bucureşti, când am depăşit cadrul strict al discuţiilor şi ne axăm pe proiecte extrem de importante: gazoductul Iaşi-Ungheni; modernizarea grădiniţelor din ajutorul de circa 20 de milioane de euro oferit de statul român; reconstruirea podurilor peste Prut (la Ungheni şi Leova), interconexiunea sistemului energetic etc. Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul României, inclusiv în realizarea parcursului său European“, a spus Iurie Leancă, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Guvern.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite