AUR Moldova s-a lansat în campania electorală: „Vom merge în fiecare sat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Alianţa pentru Unirea Românilor s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Evenimentul a avut loc în faţa Monumentului Deportaţilor din Scuarul Gării Feroviare din Chişinău. Membrii formaţiunii politice au anunţat că vor merge, cu un autobuz galben, în toate satele şi oraşele din Republica Moldova, ca să prezinte programul electoral, transmite IPN.

Vlad Bileţchi, preşedintele AUR, a detaliat că programul electoral prevede susţinere pentru agricultori, tinerii antreprenori, dar şi un program de revenire acasă a diasporei. Liderul AUR de la Chişinău a declarat că Republica Moldova  va putea intra în UE doar în componenţa României.

În cazul în care AUR va ajunge în Parlament, nu va face alianţă cu partidele, conduse de Igor Dodon, Ilan Şor sau Renato Usatîi, a precizat Vlad Bileţchi.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, care candidează la alegeri pe listele AUR, a subliniat că Republica Moldova s-ar fi descurcat mult mai greu cu efectele pandemiei COVID-19 dacă nu ar fi existat ajutoare din partea României.

Susţinător al unirii cu România, Dorin Chirtoacă a exemplificat mai multe avantaje pe care le-ar putea obţine cetăţenii din stânga Prutului. E vorba de posibilitatea de a munci în Europa, şi alocaţii mai mari din partea statului. România oferă alocaţii în valoare totală de 12 mii de euro unui copil, de la vârsta de un şi până la 18 ani. Unirea cu România înseamnă şi salarii, pensii, burse mai mari, bugete mai mari pentru dezvoltarea satelor. „Doar cu ajutorul României vom putea ajunge în NATO şi în UE”, a declarat ex-primarul de Chişinău, care candidează la funcţia de deputat pe listele AUR.

Valeriu Munteanu, un alt candidat la funcţia de deputat pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor, a declarat că „Republica Moldova va putea fi membră a UE, dacă va fi şi membră a NATO”. Valeriu Munteanu a precizat că un milion de cetăţeni moldoveni deţin şi cetăţenie română.

După ce s-au lansat oficial în campanie electorală, membrii AUR au spus că merg să protesteze în faţa Comisiei Electorale Centrale, împotriva deciziei CEC privind numărul secţiilor de votare peste hotare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite