Andrian Candu infirmă că Plahotniuc va deveni în curând prim-ministru: Sunt zvonuri şi teorii conspirative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a infirmat că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar urma să devină în curând noul prim-ministru al Republicii Moldova. Potrivit speakerului, aceste informaţii nu sunt altceva decât zvonuri şi teorii conspirative.

„Cel puţin anul ăsta, ultimul an, asistăm doar la zvonuri şi teorii conspirative, ori lansate de Sergiu Mocanu, ori lansate de primarul de la Bălţi (Renato Usatîi) care se regăseşte la Moscova şi de mulţi alţii care ne plasează pe unii sau pe alţii în anumite funcţii şi inclusiv pe domnul Plahotniuc în calitatea de prim-ministru”, a declarat Andrian Candu marţi, 19 decembrie, la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Preşedintele Parlamentului a adăugat că Vlad Plahotniuc „este confortabil şi îşi face meseria foarte bine în calitate de lider de partid”. 

„Nu există niciun plan să fie schimbat nici prim-ministrul actual nici alte schimbări decat cele care au fost nominalizate astăzi. De aceea, restul sunt doar zvonuri şi teorii conspirative care nu au nicio legătură cu realitatea”, a precizat Candu.

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a afirmat luni, 18 decembrie, că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, va deveni în scurt timp prim-ministrul Republicii Moldova, după ce actualul premier, Pavel Filip, ar urma să-şi dea demisia până joi, 21 decembrie.

De asemenea, amintim că joi, 7 decembrie, preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunţat că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a plecat în SUA pentru a cere sprijinul americanilor în ceea ce priveşte intenţia democratului de a ocupa funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Renato Usatîi a afirmat că Vlad Plahotniuc a interzis deputaţilor să părăsească ţara până la 25 decembrie, perioadă în care ar urma ca democratul să fie votat în funcţia de premier.

Precizăm că Vlad Plahotniuc s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită în SUA, unde a avut mai multe întrevederi cu diferiţi oficiali americani. Potrivit serviciului de presă al PDM, preşedintele formaţiunii a abordat chestiuni ce ţin de situaţia din Republica Moldova şi cea regională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite