Andrei Năstase, despre amânarea validării mandatului de primar: Circul a continuat prin depunerea unei cereri de recuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul ales al municipiului Chişinău, Andrei Năstase, declară că procesul de validare a rezultatelor alegerilor locale noi şi a mandatului de primar este tergiversat intenţionat pentru a tergiversa accederea sa în funcţie.

Într-o transmisiune pe Facebook, Andrei Năstase a declarat că este departe de Chişinău, dar urmăreşte cu mare atenţie ceea ce se întâmplă acasă, unde Judecătoria Chişinău urma să valideze astăzi rezultatele alegerilor. „Circul a continuat prin depunerea unei cereri de recuzare a judecătorului, inventată peste noapte”, a spus Andrei Năstase.

În opinia sa, este un joc menit să tergiverseze procesul de validare, în paralel cu producerea unor lucruri grave în cadrul Consiliului municipal Chişinău. Năstase afirmă că în CMC se fac târguri, pe ultima sută de metri.

Primarul ales le-a mulţumit celor care au venit la sediul judecătoriei pentru a-şi manifesta susţinerea şi a chemat oamenii la calm. Potrivit lui, guvernarea este speriată de voinţa populară şi de victoria la alegerile locale.

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a amânat vineri, 15 iunie, validarea mandatului primarului ales al municipiului Chişinău. Într-o nouă şedinţă convocată luni, 18 iunie, secretarului Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Temei pentru recuzare s-a invocat faptul că judecătorul se expunea pe fondul cauzei deşi era doar la etapa iniţială, fapt care, în opinia sa, nu este corect.

Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza urmează să fie redistribuită unui alt judecător.

Şi astăzi, în faţa instanţei au venit susţinătorii liderului Platformei DA, care au cerut respectarea voturilor alegătorilor şi validarea mandatului primarului ales. Ulterior aceştia s-au deplasat în faţa Primăriei, unde se desfăşura şedinţa Consiliului municipal Chişinău. Aceştia au scandat: „Nu cedăm!”, „Hoţii!”, „Jos Mafia!”, „Noi suntem poporul!”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite