Anatol Ţăranu: Numărul mare de votanţi la europarlamentare în Moldova este un semnal care nu trebuie ignorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Politologul Anatol Ţăranu spune că europarlamentarele pentru care au fost organizate secţii de votare şi pe teritoriul Republicii Moldova, au marcat viaţa politică din România, dar şi din Republica Moldova. Potrivit lui, faptul că la secţiile de votare s-au prezentat un număr atât de mare de cetăţeni ai Republicii Moldova cu paşaport român este un semnal adresat şi claselor politice naţionale.

„Atenţie, semnalul a fost unul foarte important. Încercarea de a ignora acest semnal se va termina foarte prost pentru cei care nu învaţă rapid lecţiile politice care se predau”, a menţionat politologul la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV.

Anatol Ţăranu consideră că pe eşichierul politic din Moldova este necesar să apară o nouă forţă politică. Politologul bănuieşte că această nouă forţă s-ar putea forma în zona preferinţelor pro-româneşti pentru că duminică la vot alegătorii au venit din convingere şi nivelul intelectul, de pregătire, era mai înalt decât cel mediu, ceea ce vorbeşte despre faptul că există un nucleu electoral foarte preţios care ar putea să se extindă foarte repede şi să dea naştere unei forţe politice.

Potrivit rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central (BEC) din România, Partidul Naţional Liberal a obţinut un scor de 26,35%, Partidul Social Democrat - 23,16% , iar Alianţa 2020 USR-PLUS a obţinut 21,24%. De asemenea, formaţiunea Pro România, pe listele căruia a candidat şi vicepremierul Iurie Leancă, a obţinut 6,77% din sufragii, Partidul Mişcarea Populară - 5,64%, Uniunea Democrată Maghiară - 6,19% şi Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a obţinut 4,13%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite