Ambasadorul Germaniei la Chişinău: „Autorităţile trebuie să lupte cu corupţia, nu doar să ne convingă pe noi că o fac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actuala guvernare  a Republicii Moldova riscă să plece de la conducere după scrutinul preconizat pentru luna noiembrie 2014, deoarece în societate persistă prea multe critici în adresa puterii. Este părerea ambasadorului german la Chişinău, Matthias Meyer, invitat ieri la emisiunii „Politica de la postul de televiziune TV7, transmite IPN.

„Am regreta mult dacă ar pica actuala guvernare ,care este una proeuropeană. De aceea îi indemnăm ca să fie mai atenţi la doleanţele şi problemele cetăţenilor, să promoveze mai cu insistenţă reformele, în special în domeniul justiţiei“, a spus Matthias Meyer.

Diplomatului i se pare exagerată condamnarea unui magistrat moldovean la 7 ani de închisoare pentru o mită de 200 de Euro. „Autorităţile trebuie să lupte cu corupţia, dar nu să ne convingă pe noi că luptă cu corupţia. De fapt, noi vom fi convinşi de aceasta când vom vedea condamnări a unor înalţi demnitari“, a spus ambasadorul.

Matthias Meyer, a mai avertizat conducerea de la Chişinău că „securitatea vine din interior“ şi că ar  trebui să fie atentă şi la faptul că pe teritoriul Republicii Moldova locuiesc mai multe minorităţi etnice, să aibă grijă de integrarea lor armonioasă în cadrul unui stat unitar, pentru a evita posibele acţiuni de separatism sau destabilizare.

Diplomatul german a negat faptul că Uniunea Europeană  ar grăbi integrarea Republicii Moldova datorită faptului că Ucraina a refuzat anterior parafarea acordului de asociere şi de liber schimb. „Noi vrem doar să ajutăm cetăţenii acestei ţări să pornească pe o cale corectă, care este cea a integrării europene“ , a conchis Meyer.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite